makeup

HOW TO WEAR COLORED MASCARA

December 10, 2016 Belgrade

Crna ili braon maskara najčešći su izbor u svim prilikama. Pristaju svima, naglašavaju oči i predstavljaju jedan od onih pomagala bez kojih je šminkanje nepotpuno. Medjutim, trag plave, ljubičaste ili zelene zanimljiv je način da dodate malo boje sivim, zimskim danima.

colored-mascara-1
colored-mascara-2

Pre nego što se odlučite za kupovinu, pripremila sam za vas kratak vodič koji će vam pomoći prilikom odabira odgovarajuće nijanse uzimajući u obzir boju vaših očiju.

Zelenim očima najbolje pristaje ljubičasta, plavim tirkizna, pink i boja kajsije, smedjim zelena i zlatna, dok tamno braon mogu da ponesu većinu maskara u boji pomoću kojih će zasijati u punom sjaju, od tamno ljubičaste (plum), preko zelene, pa sve do raznih nijansi plave. Sivim očima će teget plava pružiti dubinu, a dobar izbor je i kobalt plava.

Maskare u boji možete nositi samostalno, u dva sloja, za ekstra upečatljiv pogled. Savršeno će se uklopiti sa predstojećim prazničnim prilikama i tako biti onaj jedan dovoljan detalj kojim ćete se izdvojiti iz mase.

Za dnevni, diskretniji look predlažem da se odlučite za nešto smireniju verziju. Nanesite jedan sloj crne maskare ostavljajući da se u potpunosti osuši. Ovo je jako važno da ne bi došlo do mešanja crne sa maskarom u boji i neurednog krajnjeg rezultata. Nakon što se prethodni sloj u potpunosti osušio samo na vrhove trepavica nanesite jedan ili dva sloja maskare u boji po vašem izboru.

Ostatak šminke trebalo bi da bude što neutralniji kako bi vaše trepavice bile u fokusu. Prirodno definisane obrve, čak i pomalo neuredne, uz svež i blistav ten sasvim su dovoljni da upotpune look. Nude usne, bilo da volite mat ili glossy finiš, neka budu krajnji detalj koji će zaokružiti celu priču.

Lično najviše volim i najčešće nosim plavu maskaru. Ukoliko je ova boja i vaš izbor, bilo bi dobro da znate da i u ovom slučaju različite nijanse u zavisnosti od boje tena svakome drugačije pristaju. Hladne, svetlije tonove plave najbolje će izneti svetao ten, dok dame sa srednje tamnim i tamnim tenom mogu da izaberu izmedju plave sa ljubičastim podtonom, kobalt plave, pa sve do bogate, teget plave.

colored-mascara-3
colored-mascara-4

Moj trenutni favorit je Golden Rose Essential Blue Volume mascara. Iako ovako hladna, svetla nijansa plave po nekom pravilu najbolje pristaje damama svetlije puti, vrlo sam prijatno iznenadjena kako izgleda na mojim braon očima, uz tamniji ten i kosu. Formula ove maskare je laka za nanošenje, lepo razdvaja trepavice, bez slepljivanja i stvaranja grudvica. Tokom dana se ne truni i ne preslikava.

Dolazi u pakovanju od 8,5 ml.

Oftalmološki je testirana, bez parabena u svom sastavu.

Vrlo jednostavno se uklanja bilo kojim micelarnim rastvorom.
Pored Golden Rose-a, i NYX u svojoj ponudi takodje ima veliki izbor maskara u boji. Od najlepših pastel tonova žute, roze, kajsijaste, preko atraktivne indigo plave, ljubičaste i tirkizne. Ponuda je zaista bogata, pa ukoliko želite da probate ovaj trend sigurna sam da ćete pronaći onu savršenu, vašu boju.

Šta vi mislite o ovom trendu? Da li nosite maskare u boji?

colored-mascara-5
    SHARE

@headindclouds

INSTAGRAM