kenzo-3

Moram da priznam da nisam ostala ravnodušna na samu priču i smatram da je sama kolekcija jako zanimljiva, vesela i inspirativna, ali ipak nisam uspela da pronađem za sebe ništa što bih mogla da uklopim u svoj stil. Ako pratite moj blog i znate da sam jedna "prava lavica", onda sigurno znate i to da obožavam animal print, ali nešto svedenijih i smirenijih boja.

Pre nego što je ova kolekcija stigla u H&M, imala sam priliku da prisustvujem pre shopping party-u i premijerno pogledam celu kolekciju. Pažnju su mi privukle simpatične pastel pink čizme čudnog oblika i štikle, sa zebrastim uzorkom, pa sam rešila da kad već nisam ništa izdvojila od ponuđenih komada da ponesem kući, kreiram nail art koji će ispratiti ideju koja stoji iza ove modne saradnje. Za one odvažne dame, predlažem da svaki nokat bude u istom dezenu, ili čak po uzoru na kolekciju i zastupljene printove, svaki nokat ukrasite na drugačiji način, u drugoj boji. Za one koje više vole svedeniji manikir, sa malo detalja, predlažem da samo na domalom prstu kreiraju šaru po izboru, dok bi ostali nokti trebalo da budu u jednoj boji, u ovom slučaju neka to bude pastel pink.

Za kreiranje ovog manikira biće vam potrebno: Baza (base coat); Pastel roze i ljubičasti lak; Crni lak; Završni, brzosušeći sjaj (top coat); Tanka, dugačka četkica za nail art ili tačkalica, šta god je vama lakše za korišćenje i iscrtavanje šara.

kenzo-4
kenzo-5
kenzo-2.jpg
kenzo-7.jpg
kenzo-8.jpg

Kako kreirati ovaj manikir?

Kada je baza u potpunosti suva, na levu stranu nokatne ploče nanesite rozi, a na desnu ljubičasti lak. Ponovite postupak dodavajući još jedan sloj, ali sada četkicom laganim potezima levo-desno, spajajući ih. Koristite čistu četkicu za nail art, ne onu iz laka za nokte, kako ne biste izmešali boje vraćanjem četkice u bočicu.

Nakon što se lak osušio, četkicom ili tačkalicom izvlačite linije trudeći se da kreirate zebrasti dezen. Animal print sam po sebi nije savršen, pa ni vaše šare to ne moraju biti. Zaista nije teško i verujem da sve mi to možemo same.

Na samom kraju, nanesite brzosušeći završni sloj koji će sve lepo sjediniti i produžiti trajnost vašem manikiru. Vodite računa da prilikom kreiranja nail art-a koristite top coat koji neće dovesti do razmazivanja vašeg truda. Jedni od takvih koje ja volim i jako dugo koristim su Poshe i Seche Vite, pa vam ih svakako preporučujem.

Nadam se da vam se dopala ideja i da ćete pokušati nešto slično i same da kreirate. Pozivam vas da tagujete Head In The Clouds na društvenim mrežama ako rekreirate ovaj manikir, kako bih mogla da vidim kako je vama ispalo.

Na samom kraju, interesuje me šta vi mislite o ovoj saradnji? Da li ste među onima kojima se dopala? Pišite mi u komentarima.

    SHARE

@headindclouds

INSTAGRAM