hair

L'OREAL ELSEVE TOTAL REPAIR 5

March 10, 2017 Belgrade

Suvi, iskrzani krajevi kose, praćeni gubitkom sjaja problemi su sa kojima se suočavamo tokom cele godine. Međutim, zimi, kada je kosa slaba situacija se dodatno pogoršava. Ukoliko odreagujete na vreme pomoću određenih preparata ova oštećenja mogu biti svedena na minimum.

loreal-elseve-11

Da li ste i vi jedna od onih dama koje na samu reč "vlažnost" dobiju napad panike jer znate da će vaša kosa i kovrdže podivljati kada je osete? Nasuprot tome, ni nizak nivo vlažnosti kakav je često zimi nije dobar za kosu jer kosu često učini beživotnom.

Kada je kosa suva, kutikula puca, a površina gubi glatkoću i gubi sposobnost da reflektuje svetlost usled čega gubi sjaj. Pojačanim hidriranjem vratićete je u formu. Jako je važno da ne preterujete sa količinon preparata što za posledicu može imati nedostatak volumena. Sjajno rešenje predstavljaju regeneratori u spreju koji se ne ispiraju, a nanose se na mokru kosu pre sušenja i stilizovanja. Dosta su laganiji od onih u formi kreme i neće je slepiti i otežati.

Poput sjaja, i mekoća kose zavisi od hidratacije. Odignute i iskrzane kutikule ne samo da izgledaju loše poput slame, beć su i grube na dodir.

Vrlo često nismo ni svesne koliko je malo dovoljno da se osetimo posebno. Posvetite svojoj kosi potrebnu pažnju i priuštite joj negu kakvu zaslužuje, pažljivo biranim proizvodima prema tipu kose.

Pre nego što se odlučite za preparate kojima ćete je negovati, važno je prepoznati vrstu i stepen oštećenja, među kojima su:

• Fizičko - najčešći uzroci cepanja i kidanja dlake su uvijanje krajeva kose, češkanje skalpa, svakodnevno energično četkanje i raščešljavanje kose.
• Hemijsko - specijalni tretmani za uvijanje i ispravljanje kose i prečesto farbanje uništavaju prirodnu masnoću koja ima ulogu zaštite vlasi.
• Termalno - česta upotreba stajlera za oblikovanje kose, ispravljanje ili uvijanje, kao i topao vazduh iz fena utiču na isušivanje i uništavaju prirodni sjaj kose.

loreal-elseve-2

Poslednjih par meseci koristila sam celu L'oreal Elseve Total Repair 5 liniju namenjenu totalnom oporavku kose koja je krhka, lomljiva, tanka, bez sjaja sa rascvetalim krajevima. Kako sam kosu u poslednje vreme (mal)tretirala blanšom i često menjala boje bio joj je neophodan dubinski oporavak. Elseve preparate koristim već godinama i znala sam šta od njih mogu da očekujem. Moju kosu su uvek činili mekom, sjajnom i lepršavom. Ni ova linija nije izuzetak.

Formula sa prokeratinom i ceramidom deluje površinski na oporavak kose.

Prokeratin utiče na restrukturaciju, oporavlja vlakna, dok struktura kose postaje otporna kao nova, ojačana.

Ceramid je zaslužen za ponovno ravnanje i predstavlja repliku međućelijskog gita pretvarajući površinu kose u glatke i pravilne vlasi.

Preparati iz ove linije međusobno deluju pružajući zaista vidljive rezultate.

Standardno već dobra formula Elseve šampona stvara bogatu, gustu penu i samim tim temeljno čisti kosu. Nakon pranja ona je glatka i sjajna, lagana i lepršava, nikada teška i slepljena. Laka je za oblikovanje i izuzetno meka na dodir.

U zavisnosti od ličnih preferencija nakon šamponiranja možete naneti balzam koji će omekšati kosu ili intenzivnu masku koja će je dubinski nahraniti i obezbediti joj odličnu negu. Ja jednom nedeljno koristim pakovanje, jednom balzam, odnosno koristim ih naizmenično.

loreal-elseve-3
loreal-elseve-4
loreal-elseve-5

Kada je kosa čista i još uvek mokra naprskam Double Elixir sprej izbegavajući koren kose. Ovaj sprej ima dvojako delovanje pružajući instant mekoću suvim krajevima i obezbeđujući lako raščešljavanje. Ima statičku zaštitu za ekstra sjajnu kosu i anti-frizz efekat.

Kombinacijom ovih preparata moja kosa izgleda zdravo i ima predivan sjaj. Ne maste kosu i ne otežavaju je. Spomenula bih i neodoljiv miris koji krasi sve Elseve proizvode. Zadržava se u kosi i ona ostaje fino mirisna dugo nakon pranja (u slučaju da niste pušač i ne boravite u zadimnjenim prostorijama, podrazumeva se).

Koristite li L'oreal preparate za kosu? Koja linija je vama najdraža? Podelite svoje iskustvo u komentarima.

    SHARE

@headindclouds

INSTAGRAM